Skogsvård i Norrtälje på schemat

Hej alla fina följare

Som ni kanske vet så läser jag en utbildning i Norrtälje som handlar om miljö och just nu läser vi ett område som rör skogsbruk. Det är ju i och med att skogsbruk och skogsvård är en så stor del av hur vi tar hand om vår miljö. Hur man avverkar på bästa sätt, när man ska göra det och hur allt ska skötas för att det ska vara optimalt för miljö och återväxt.

Innan var jag inte så sugen på just det här området men nu när vi läser om det så är det mer intressant än vad jag förväntade mig. Det är också både skrämmande, lärorikt och intressant hur det skiljer sig på skogsbruk i olika länder. Vissa jobbar mer ur ett miljöperspektiv medan andra inte alls funderar på långsiktiga effekter och konsekvenser. Det är i alla fall väldigt roligt att plugga tycker jag och jag känner att jag valt helt rätt utbildning. Sen får vi se vart jag kommer jobba, men kanske att jag skulle vilja jobba inom WHO eller något sådant.

Miljö, djur och natur har liksom varit ett intresse enda sedan jag var liten så mina föräldrar har nog vetat hela tiden att jag kommer jobba med något inom det. Den här veckan ska vi få göra ett slags studiebesök på ett skogsbruk och även få lyssna på en föreläsning av en professor inom de här ämnena och där efter väntar en uppsats. Det ska visst bli ett ganska stort arbete som delvis ska göras i grupp och delvis enskilt så det ska bli kul.

?Jag är tacksam över att jag har så mycket studiemotivation för det är många av mina kompisar som är ganska trötta och less just nu och bara längtar till sommarlov. Hoppas ni har en fin dag så hörs vi snart igen!